21 Aralık 2014 Pazar

Ksrsuz cinayet

her dedektifin bir cinayeti aydınlatmaya çalışırken ilk olarak dikkate aldığı iki şey vardır:
1. niyet, sebep (motive)
şüpheli listesi oluşturulurken işlenilen cinayetten kimin niye çıkar sağlayacağı düşünülür. bu sebepten ötürü kusursuz bir cinayet için ortada kolayca ortaya çıkarılacak bir sebep, niyet olmamalıdır.
2. şüphelilerin cinayet esnasında nerede oldukları. (alibi)
cinayet esnasında başka bir yerde olmak ta işlenilen cinayeti kusursuz kılan diğer bir etmendir.


 mümkünse zehir kullanin. kan kalintilari ne kadar temizlediginizi düsünseniz de, luminol ile bulunmaktadir. 
- evin icine ayakkabilarinizi cikartip girin (sol ayak ile mümkünse)

1-) kurban sizin tanıdıgınız ya da tanıdıgınızın tanıdıgı asla olmamalıdır.

2-) kesinlike plastik eldiven kullanmayin. herhangi bir arbade esnasinda eldiveniniz yırtılabilir. yirtildiginin farkina varmazssaniz eger, arkanizda büyük bir ipucu bırakabilirsiniz. (parmak izi, doku ornegi) eldiven olarak deri ya da ultra deri bir eldiven **kullanırsaniz sizi turlu belalardan korur. yok kardeşim ben eldiven kullanmam, rahat hareket edemiyorum, tuttugumu hissetmem lazım diyorsaniz ona da cözüm var. parmaklarınızı jilet yardımı ile ya da yakarak parmak izinizi imha edebilirsiniz*.

3-) suc aleti şırınga olmalıdır! zehir kullanilmamalidir. zehir oldugu takdirde, turu, hangi kosullarda ve nasıl uretildigi, hammaddesi gibi birçok unsur gozonunde bulunduruldugundan cinayeti isleyen kisiye eninde sonunda ulasilir. damara direkhava* nufuz ettirerek basarılı bir cinayet gercekleştirilir. şırınga hazırlanırken eldiven takılı olmalıdır çünkü şırınga deriye nufuz ettiği anda sizin dokunuz kurbanın vucuduna bulasabilir. supheli duruma dustugunuz anda yakayı ele verirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder